Obligatorisk ventilationskontroll - OVK

Dags för OVK. MInnesgoda boende minns kanske den senaste? Vi som satt i styrelsen under 2014 minns att det drog ut rejält på tiden. Den här gången hoppas vi att det ska gå snabbare med en ny auktoriserad kontrollant.

Alla bostadsrättsföreningar har ett ansvar för att regelbundet kontrollera att husets ventilation fungerar som den ska - detta kallas alltså obligatorisk ventilationskontroll och förkortas OVK. Syftet är att säkerställa att inomhusklimatet är bra och att ventilationssystemen fungerar. Den ska genomföras med olika intervall i olika byggnader, och då vårt hus ventileras genom s.k. självdrag ska OVK göras vart sjätte år. 

Föregående OVK signerades i oktober 2014 och nu var det egentligen dags i oktober 2020. Men nu drar det alltså ihop sig och det innebär att vi alla behöver upplåta våra läegenheter för besiktning av till och frånförande luftventiler.

Kontrollen ska göras av en certifierad kontrollant och denna gång blir det firman Ventkontroll i Sverige AB som ska ta sig an den. "Luft är vikigt för oss", låter de meddela via sin hemsida och det låter ju förtroendeingivande.

Onsdagen den 28 april sker besiktningen och Eva Gozzo har erbjudit sig att ta emot nycklar dagen innan för de av oss som inte kan vara hemma. Någon vecka innan så kommer företaget att komma ut med mer exakt information. Håll ögonen öppna på anslagstavlan nere i tamburen!

Styrelsen för Brf Pontonjören 3